5. december 2017

Vabilo rokodelcem z Notranjske k sodelovanju

Rokodelstvo predstavlja del narodne identitete in  kulturne dediščine, hkrati pa je dobra poslovna priložnost, tega se zavedamo tudi na LAS Notranjska, ki združuje občine Bloke, Cerknica in Loška dolina.

Iz navedenih razlogov smo pristopili k projektu  sodelovanja Zgodbe rok in krajev, v katerem pod vodstvom LAS srce Slovenije sodeluje 11 partnerjev. Projekt nudi odgovor za izboljšanje položaja slovenskih rokodelcev, omogoča vključevanje sodobnega dizajna in dodano vrednost turizmu, predstavlja možnost novih poslovnih priložnosti  ter krepitve identitete in razvoja območij.

Rokodelci bodo pridobili ustrezna strokovna znanja in nove izkušnje, sodelovali bodo z oblikovalci, kar jim bo omogočilo, da bodo njihovi izdelki še bolj kvalitetni, s tem pa uspešnejši na trgu. Temeljni del projekta je izobraževanje. Rokodelci lahko pridobijo nova znanja za razvoj izdelkov, veščine javnega nastopanja in osebnega komuniciranja, urejanja stojnic in prodajnega prostora, promocijo izdelkov itd.

V okviru projekta bodo izbrane tudi zgodbe – legende občin, ki so vključene v LAS Notranjska, izdelana bo knjiga z istoimenskim naslovom projekta «Zgodbe rok in krajev«. Poleg novih znanj se bodo rokodelci vključevali v turizem s prikazom mojstrskih znanj in veščin.

Prijazno vabljeni vsi rokodelci z območja LAS Notranjska, da se vključite v projekt in razpoznate priložnosti in možnosti za lastni razvoj ter razvoj in položaj rokodelstva v Sloveniji.

Za več informacij smo vam na razpolago na sedežu LAS Notranjska, Prečna ulica 1, tel. št. 05 721 22 42 ali nam pišite na naslov info@rra-zk.si

Izkazan interes za vključitev v projekt »Zgodbe rok in krajev« pričakujemo do 12.1.2018.
 

© 2011-2018
Vse pravice pridržane.
Avtorji: Brigada
RRA Zeleni kras, d.o.o.
Prečna ulica 1
6257 Pivka
T
+386 (0)5 72 12 240
F
+386 (0)5 72 12 245
E
info@rra-zk.si
Naložba v vašo prihodnost