13. avgust 2018

LAS Notranjska pridobila še dva projekta iz naslova LAS sodelovanje

LAS Notranjska je bila tudi tokrat uspešna na javnem pozivu za LAS sodelovanje, ki ga je razpisalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. RRA Zeleni kras je kot vodilni partner LAS Notranjska oddal dva projekta in oba sta tudi odobrena.

Projekt Z roko v roki do kakovostne prehrane smo pripravljali z LAS med Snežnikom in Nanosom, LAS Dolenjska in Bela krajina ter LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe. Namen projekta je vzpostavitev sistema lokalne oskrbe oziroma kratkih dobavnih verig za kar je treba izvajati vzporedne aktivnosti tako na strani povpraševanja (javne ustanove) kot na strani ponudbe (lokalni ponudniki).
Poleg LAS pri projektu sodelujeta še dva člana, in sicer RRA Zeleni kras, d.o.o ter LOA d.o.o. iz Cerknice. Skupna vrednost projekta  znaša 350.000 EUR, od tega za LAS Notranjska 98.910 EUR. Projekt se bo izvajal od 1.10.2018 do 30.9 2020.


Projekt Interaktivni turizem za vse je povezal šest partnerskih LAS, poleg LAS Notranjska še LAS med Snežnikom in Nanosom, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS zasavje, LAS v objemu Sonca in LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe. Predlog projekta je odgovor na smernice o razvoju  dostopnega turizem v Evropi. Povečanje dostopnosti z uporabo novih tehnologij bo na eni strani omogočena osebam s posebnimi potrebami, na drugi strani pa bo s pomočjo novih tehnologij in virtualne resničnosti zabeležena ali poustvarjena dostopnost do izginjajoče oz. zavarovane dediščine.
Poleg LAS pri projektu sodelujejo še trije člani: Zavod Ars Viva, Javni zavod Snežnik in Zavod Red Tree Heritage iz Cerknice. Skupna vrednost projekta za LAS Notranjska znaša 86.120 EUR, izvajal pa se bo v letu 2019.

© 2011-2019
Vse pravice pridržane.
Avtorji: Brigada
RRA Zeleni kras, d.o.o.
Prečna ulica 1
6257 Pivka
T
+386 (0)5 72 12 240
F
+386 (0)5 72 12 245
E
info@rra-zk.si
Naložba v vašo prihodnost