Krošnjarska kolesarska pot bo pokrila »belo liso« dela regije JV Slovenija in dela Primorsko-notranjske regije

15.04.2019

V zadnjem času je trend kolesarjenja v Sloveniji v zelo strmem porastu. Kolesarjenje, bodisi rekreativno, bodisi kot oblika transporta, pozitivno vpliva tako na zdravje, kot tudi na okolje v katerem živimo. Dobro razvita kolesarka infrastruktura pozitivno vpliva na gospodarstvo in razvoj, še zlasti na območju, kjer je potencialov za še hitrejši in boljši razvoj turizma veliko.

Podpisali smo dogovor o sodelovanju

V petek, 12. aprila 2019, so v Sodražici župani občin Bloke, Cerknica, Loška dolina, Loški Potok, Osilnica, Ribnica in Sodražica z Ministrstvom za infrastrukturo in koordinatorjema projekta Razvojnim centrom Novo mesto d.o.o. in Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras d.o.o. podpisali dogovor o sodelovanju pri izvajanju projekta državnega in medregijskega pomena, ki so ga poimenovali »KROŠNJARSKA KOLESARSKA POT«.

Projekt je velikega pomena za sklenitev državnega omrežja kolesarskih povezav, da sklenemo državno kolesarsko povezavo:

  • G8 – Logatec-Cerknica-Ribnica
  • R13 ­­– Cerknica-Stari trg pri Ložu-Ilirska Bistrica
  • R14 – Podplanina (Osilnica)-Hrib-Loški Potok-Stari trg pri Ložu

in na ta način pokrijemo »belo liso« dela regije JV Slovenija in dela Primorsko-notranjske regije.

Z vključitvijo tega projekta bo omrežje oblikovano, zasnovano in opremljeno tako, da se bodo kolesarski navdušenci lahko v prihodnje vozili po celotni regiji JV Slovenija z navezavo na Primorsko-notranjsko regijo.