IZOBRAŽEVALNA DELAVNICA »GOSTOLJUBJE V TURIZMU IN POMEN PRI VZPOSTAVITVI 5* PRODUKTOV V DESTINACIJI ZELENI KRAS«

16.09.2020

Logo EKSRP.pngLogo MGRT.jpgLogo RRA.png

 

 

 

VABILO NA

IZOBRAŽEVALNO DELAVNICO

GOSTOLJUBJE V TURIZMU IN POMEN PRI VZPOSTAVITVI 5* PRODUKTOV V DESTINACIJI ZELENI KRAS

 

Spoštovani,

Proti zaključku turistične sezone vas RDO Postojnska jama - Zeleni kras vabi na izobraževalno delavnico na temo gostoljubja v turizmu. Delavnico bomo izvedli v sodelovanju z Notranjskim regijskim parkom

 

Delavnica bo potekala v četrtek, 24. septembra 2020,

v multivizijski dvorani Zavoda za ohranjanje naravne in kulturne dediščine – Jezerski hram (Dolenje Jezero 1e, 1380 Cerknica),

s pričetkom ob 17.00 in predvidenim zaključkom ob 19.00.

 

 

Obvezne so prijave na e-naslov borut@rra-zk.si

do torka, 22. septembra 2019.

 

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 je udeležba omejena do največ 30 oseb. Izobraževalna delavnica bo izvedena ob upoštevanju vseh potrebnih ukrepov in priporočil ustreznih organov Republike Slovenije, ki veljajo za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Ker gre za dogodek z udeležbo 10-50 oseb je potrebno imeti poimenski seznam udeležencev, prav tako je v vseh zaprtih prostorih za vse udeležence obvezna uporaba mask in upoštevanje navodil NIJZ za preprečevanje širjenja virusa.

 

Program:

17.00 – 19.00 

Gostoljubje v turizmu in pomen pri vzpostavitvi 5* produktov v destinaciji Zeleni kras, gospa Ladi Klančar, Notranjski regijski park

1. Prisrčnost

  • Zakaj je ta lepa lastnost pomembna in jo ni potrebno plačati?

 

2. Poslovni bonton turistično gostinskega osebja

  • Interna komunikacija nadrejenih z osebjem in med osebjem.
  • Kako lahko gostitelj s prvim vtisom naredi vse za dobro počutje gosta (izgled in obnašanje).
  • Prikaz praktičnih primerov v različnih situacijah (obnašanje osebja npr. sprejem gosta, pri postrežbi,…).

 

3. Gostoljubnost (definicija, načela)

  • Navade in obnašanje gostov različnih narodnosti (nekaj primerov).
  • Kako ravnati in komunicirati z gostom od povpraševanja do in po odhodu (ustvariti osebni stik z gostom).

 

4. Kratek pogovor o izkušnjah z gosti z udeleženci delavnice

  • Ali smo gostoljubni?

 

 

Prijazno vabljeni k prijavi!

 

 

Pivka, 16.9.2020

Dejan Iskra

Vodja RDO Postojnska jama - Zeleni kras