WS PREDSTAVITVENI DOGODEK PADOVA

24.09.2020

RRA Zeleni kras se je 23.9.2020 udeležil predstavitvenega dogodka v Severni Italiji, ki ga je organizirala STO Milano. Gre za prvega izmed štirih dogodkov, ki je namenjen izključno predstavitvi turistične ponudbe Slovenije zainteresiranim predstavnikom turističnih agencij in organizatorjem potovanj iz območja severne Italije.

Rdeča nit dogodka je bila predstavitev makrodestinacije Mediteranska in Kraška Slovenija, kjer so se poleg splošnega pregleda ponudbe Slovenije predstavile še destinacije Piran-Portorož, Brda in Zeleni kras.

Nosilna tema predstavitve Zelenega krasa je bil nov turistični produkt Explore the Wondernature, ki smo ga razvili v sklopu projekta Nature&Wildlife (Interreg Si-HR). Dejan Iskra je zbranim udeležencem predstavil promocijski video v ITA jeziku, ki predstavi glavne zanimivosti in doživetja v neokrnjenem naravnem okolju. Sledila je predstavitev specifik programa, od vključenih partnerjev in lokacij do predstavitve doživetij na terenu. Zanimanje med udeleženci je bilo precejšnje, saj se zaradi trenutne situacije s korona virusom agencije usmerjajo v manjše zaključene skupine, ki obiskujejo manj obljudene turistične točke. Pri tem produkt Explore the Wondernature ponuja odlično platformo za privabljanje novih obiskovalcev, saj njegova modularnost in butičnost zagotavljata vse varnostne zahteve ob potovanjih v obdobju zdravstvene krize.

Poleg promocijskega videa so na predstavitvi uporabili tudi druga promocijska orodja in sicer mape ter kataloge, v katerih je program Explore the Wondernature podrobneje predstavljen.