Izobraževalna delavnica Za zeleni turizem

11.03.2021

RRA Zeleni kras je v okviru projekta Zeleni kras 5.0 organizirala spletno delavnico namenjeno dvigu ozaveščenosti in skrbi za okolje in razvoj trajnostnega turizma. Delavnica je bila namenjena predstavnikom iz turističnega sektorja, med katerimi so bili predstavniki gostincev, sobodajalcev, lokalni informacijski centri, upravljavci turističnih znamenitosti ter drugi deležniki turističnega gospodarstva.

 

Delavnica za Zeleni turizem (1).png

 

Delavnico je izvedla Tina H. Zakonjšek iz Tovarne trajnostnega turizma Goodplace, ki ima na področju razvoja zelenega turizma dolgoletne izkušnje. Med drugim so akreditiran partner Slovenske turistične organizacije za izvajanje aktivnosti Zelene sheme slovenskega turizma.

Delavnica je trajala 3 ure in je bila sestavljena iz treh vsebinskih področij. Udeleženci so na tak način dobili celovito sliko o vseh vidikih, ki so vezani na razvoj trajnostnega turizma in skrbi za okolje. Predstavljeni so bili koncepti trajnostnega razvoja, certifikacijska orodja in implementacija različnih trajnostnih elementov v turistično ponudbo. Udeleženci so tako spoznali, kako lahko z majhnimi koraki stopijo na pot varčevanja z vodo in energijo, kako lahko izboljšajo svoj prepoznavnost z uporabo certifikatov ter še bolj povežejo lokalno okolje s svojo turistično ponudbo.

 

Delavnica za Zeleni turizem (2).png

 

 

Odzivi udeležencev po koncu delavnice so bili izjemno pozitivni, v prihodnje bomo udeležence obveščali o vseh novostih, ki jih bomo izvajali na področju trajnostnega turizma in Zelene sheme slovenskega turizma.

 

 

Delavnica za Zeleni turizem (3).png

Logo MGRT.jpg Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO esrr