Predstavitev novega produkta »Biti na konju«

14.09.2021

Na dnevu odprtih vrat Konjeniškega kluba Postojna, ki se je odvijal v soboto, 11.9.2021 na Prestranku, so obiskovalci  spoznavali nov produkt konjeniškega turizma na Zelenem krasu z imenom »Biti na konju«. Produkt vključuje: (več)dnevno terensko jahanje, doživetje konja za ranljive skupine, prvi stik s konjem ter doživetja po meri. Vse to so obiskovalci dneva odprtih vrat lahko spoznali in preizkusili tudi v živo. Poleg konjev, ki so bili glavna atrakcija, je bil velikega zanimanja deležen tudi 360° posnetek jahanja.

Produkt je nastal v sodelovanju šestih partnerjev; poleg KK Postojna so sodelovali še Zavod Konji na bregu iz Šembij, Srečna kmetija - Uroš Lipanje iz Trnja, Terapevtsko-konjeniški zavod Olsen iz Zagorja,  Osnovna šola Pivka in RRA Zeleni kras, ki projekt vodi. Dodatne informacije o samem produktu lahko dobite na info@zelenikras.si ali 05 721 22 49. 

Operacija »Oblikovanje novega produkta – biti na konju« je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Izbrana je bila na 5. javnem pozivu za sofinanciranje operacij SLR iz EKSRP, ki ga je objavil LAS Med Snežnikom in Nanosom.