Ekološki zajtrk - lokalna hrana in kratka dobavna veriga

06.06.2022

Porodnišnica Postojna je v okviru projekta pridobila parno konvekcijsko pečico s katero bodo pacientkam zagotovili bolj zdravo pripravo hrane. Poleg tega se trudijo in želijo spodbujati promocijo zdravega načina življenja z uživanjem lokalne prehrane in uporabo lokalnih proizvodov, zato so pacientkam ponudili ekološki lokalni zajtrk. Odločili so se, da iz lokalnih ekoloških izdelkov, pripravijo skutne štruklje z medom. Projektni partner Grega Česnik iz Pivke je prispeval kozjo skuto, Tadej Smrdel iz Slavine pa ekološki med. V tem mesecu bodo lahko porodnice še enkrat okušale lokalne dobrote. Vzpostavitev kratke dobavne verige pa bo izziv za prihodnje.

Projekt »EKO KROŽNA DEGUSTACIJSKA POT TREH OBČIN« je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja  in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020.