Arhiv novic

26.01.2024 UREDBA O IZVAJANJU LEADER/CLLD

V veljavi je Uredba o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v obdobju do leta 2027. LAS Notranjska je upravičen do koriščenja podpore do največ 1.619.302,05 EUR.

25.01.2024 SIMČIČ SE TRTI POSVEČA Z NATANČNOSTJO ZNANSTVENIKA IN LJUBEZNIJO ROMANTIKA

Gost prvega letošnjega gospodarskega foruma na GZS Regionalni zbornici Postojna bo Marjan Simčič, poznan tudi kot Mick Jagger slovenskega vinarstva. Z njim se bo v sredo, 31. januarja, pogovarjala novinarka Marjana Grčman. Na postojnski zbornici, kjer pod vodstvom direktorja RRA Zeleni kras Boštjana Požarja aktivno delajo na spodbujanju podjetnosti in podjetniške kulture v regiji, pogovore z uspešnimi gospodarstveniki mesečno pripravljajo od leta 2015. V tem času se je na forumih zvrstilo že skoraj 90 eminentnih imen, ki so z obiskovalci delili izkušnje ter dobre in slabe prakse v gospodarstvu.

25.01.2024 TARTINI BIS OHRANJA ZAPUŠČINO VELIKEGA VIOLINISTA IN SKLADATELJA

V okviru projekta Tartini BIS, ki se je nedavno začel z uvodnim srečanjem v Trstu, bo zaživel tudi čezmejni mladinski orkester. To je eden od ciljev Interregovega projekta, usmerjenega v ohranjanje ter promocijo zapuščine slovitega piranskega violinista in skladatelja, krepitev kulturnih vezi med Slovenijo in Italijo in širjenje glasbenega turizma. Projekt bo služil tudi kot izhodišče za predstavitev in promocijo skladatelja, literata in politika Miroslava Vilharja.