Natečaj za inovacije

Datum objave: 02.12.2021

Razpisni rok: 31.01.2022

Naročnik:

Kontaktni podatki: Martina Erjavec (martina@rra-zk.si)

Povezava na razpis

 

 

 

 

 

 

Ste inovator? Imate izkušnje na področju zdravstvene in socialne oskrbe? Želite vplivati na družbene spremembe?

 

Pridružite se nam!

V Podonavski regiji iščemo inovativne rešitve in angažirane posameznike, ki bi radi doprinesli k izboljšanju situacije na področju zdravstvene in socialne oskrbe. Demografske spremembe, pomanjkanje usposobljenega kadra in nezadostne storitve, zlasti na podeželju, so namreč obremenile sisteme zdravstva in oskrbe v Podonavju. Z natečajem za inovacije želimo vzpodbuditi in vključiti inovatorje, ki želijo prispevati k reševanju najpomembnejših regionalnih izzivov. Skupaj s strokovnjaki iz podjetij, akademskega ter javnega sektorja in končnimi uporabniki nudimo možnost testiranja ter razvijanja učinkovitih medsektorskih izdelkov in storitev.

V okviru projekta D-CARE objavljamo javni natečaj za inovacije in se veselimo zanimivih rešitev - od idej do izdelkov, ki so pripravljeni za trg!

Na javnem natečaju za inovacije lahko sodelujejo organizacije in posamezniki iz zasebnega in javnega sektorja, katerih izdelki in zamisli se osredotočajo na pametne rešitve na področju zdravja in oskrbe.

 

 

Predmet natečaja

Namen natečaja je poiskati inovativne rešitve za regionalne izzive na področju zdravstvene in socialne oskrbe. Vsaka od osmih držav partnerskega konzorcija D-CARE je opredelila svoje izzive, na katere se želi osredotočiti (npr. telemedicina ali razvoj spretnosti za negovalce). Razpis bo v vseh državah potekal istočasno. Svojo rešitev lahko prijavite na razpis v vaši državi ali v ostalih izbranih državah, če seveda naslavljate reševanje njihovih problemov.

 

Več informacij o potrebah posameznih držav najdete TUKAJ.

 

 

Kakšne koristi bodo imeli prijavitelji izbranih idej?

  • Dostop do izjemne mednarodne mreže zainteresiranih strani, od podjetij, vključno s potencialnimi vlagatelji, raziskovalci, javnim sektorjem in končnimi uporabniki. Ta mreža obseg osem držav v Podonavski regiji.
  • Nagrado projekta D-CARE, ki predstavlja priznanje za inovativnost in odličnost v Podonavski regiji, namenjena bo najboljšim izbranim pilotom.
  • Nasvete in svetovanje naših strokovnjakov za izboljšanje in kakovostno uporabo izbranih rešitev.
  • Vključevanje v proces soustvarjanja s končnimi uporabniki in preizkušanje izdelkov ali storitev v realnem okolju.

 

 

Kdo se lahko prijavi?

Ste posameznik ali podjetje in imate idejo ali že razvit prototip? Vabljeni, da svojo rešitev za izboljšanje zdravstvene in socialne oskrbe v Podonavju prijavite v okviru našega razpisa.

Za nas je pomembno, da ste motivirani za razvoj vašega izdelka v tesnem sodelovanju s končnimi uporabniki. To seveda zahteva splošno strokovno znanje z vaše strani, kot tudi razmislek  o tem, kako boste izvedli fazi soustvaranja in pilotiranja. Če ustrezate navedenemu, preverite naše podrobne zahteve glede upravičenosti in izpolnite prijavnico.

              

                     

Kako se prijaviti?

Prijavo lahko v celoti izpolnite preko spletnega prijavnega obrazca do 31. januarja 2022.

Za uspešno prijavo je potrebno:

  • izpolniti spletni prijavni obrazec  (zaželene so prijave v angleškem jeziku),
  • naložiti kratko predstavitev (PowerPoint ali PDF datoteka) in/ali video predstavitev (video pitch), ki predstavlja vašo rešitev.

 

Če imate vprašanja v zvezi s prijavnimi dokumenti, lahko navodila najdete v vodniku za prijavitelje  (povezava) ali v zavihku »"i"-informacijske-ikone« v spletnem prijavnem obrazcu.

 

Vse regulativne podrobnosti so predstavljene v dokumentih: Pravilnik natečaja za inovacije (povezava)  in  Pogoji sodelovanja.

 

Za dodatne informacije smo vam na voljo:

  • Martina Erjavec, RRA Zeleni kras

martina@rra-zk.si

  • Tjaša Fajdiga, RRA Zeleni kras

tjasa@rra-zk.si

  • Petra Sanković, Občina Ilirska Bistrica

petra.sankovic@ilirska-bistrica.si

  • Boštjan Primc, Občina Ilirska Bistrica

bostjan.primc@ilirska-bistrica.si

 

Veselimo se vaših idej!

 

Prijavite se tukaj!

Dokumenti

Naroči se na obvestila o novih razpisih