Novice

01.04.2020Enotna informacijska točka ukrepov v podporo gospodarstvu za blažitev posledic vpliva COVID-19

Na SPIRIT Slovenija so vzpostavili informacijsko točko za podjetja, na katerem so na enem mestu dostopne vse informacije o ukrepih za podporo gospodarstvu za blažitev posledic vpliva COVID-19. V okviru spletnega mesta je pred kratkim zaživel tudi Poslovni forum, ki je namenjen neposredni in hitri komunikaciji med podjetji, izmenjavi informacij, uporabnih gradiv in dobrih praks.

25.03.2020Ukrepi SID banke za olajšanje poslovanja v času epidemije COVID-19

SID banka je v okviru neposrednega financiranja podjetij razpisala sredstva v višini 50 milijonov evrov za kredite, ki so namenjeni predvsem velikim, ter tudi malim in srednjim podjetjem za obdobje naslednjih 6 mesecev in sicer za zagotavljanje likvidnosti ter ponudbe proizvodov in storitev povezanih z izvajanjem ukrepov zaradi širjenja SARS-CoV-2.

25.03.2020Lokalna ponudba hrane

Da bi prebivalcem olajšali dostop do lokalne hrane, smo na RRA Zeleni kras v sodelovanju z LAS Notranjska ter LAS med Snežnikom in Nanosom pripravili seznam lokalne ponudbe hrane.

16.03.2020Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na področju turizma

Situacija širitve koronavirusa (COVID-19) v Sloveniji postavlja turistično panogo pred številne izzive. Po razglasitvi epidemije s strani Vlade RS veljajo uredbe in priporočila, ki ključno vplivajo na poslovanje slovenskega turističnega gospodarstva. RDO Zeleni kras bo ravnal usklajeno z nacionalnimi institucijami in Slovensko turistično organizacijo za zmanjšanje negativnih vplivov virusa na letošnje poslovanje turisitčnega gospodarstva.

13.03.2020Odpovedani osebni sprejemi strank

RRA Zeleni kras obvešča vse uporabnike naših storitev, da so do preklica ukrepa osebna svetovanja strankam odpovedana.

19.02.2020Vabilo na delavnico Digitalni marketing v turizmu

Vas zanima kako postati sobodajalec? Že oddajate sobe, vendar potrebujete več znanja za delo na platformah kot sta airbnb in booking?

14.02.2020Delavnica Uporaba socialnih omrežij za promocijo in prodajo

V ponedeljek, 10.2.2020, smo v MMC Krpanov dom (Prečna ulica 1, 6257 Pivka) izvedli delavnico na temo Uporaba socialnih omrežij za promocijo in prodajo, v okviru sklopa delavnic Od podjetniške ideje do poslovnega načrta. Delavnice izvajamo v okviru projekta 19.3. Približajmo UNESCOVA biosferna območja prebivalcem.

11.02.2020Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost

Projekt Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost, v katerem sodeluje tudi RRA Zeleni kras, se odvija v okviru programa LAS sodelovanje. Projekt obravnava tradicionalne obrti: v Postojni brivsko-frizerski salon Ozbič, v Vipavski dolini mlinarstvo in pekarstvo, v Žireh čevljarstvo ter na Cerkljansko-Idrijskem območju čipkarstvo in obrti povezane z rudarstvom.

10.02.2020KOLESARSKI TURIZEM - POTENCIAL LOKALNIH PONUDNIKOV IN V DOBROBIT NAŠEMU OKOLJU

Ponosni smo lahko na naravo in okolje, ki nas obdajata. Naravna in kulturna dediščina ter ostali potenciali, ki jih imamo v regiji, ponujajo številne priložnosti za vsebinsko kakovostno ponudbo predvsem na področju turizma. V želji le-tega usmerjati k dejavnostim, ki ohranjajo naravne lepote in so usmerjene trajnostno, nenazadnje pa spodbujajo lokalno gospodarstvo, se deležnikom v lokalnem okolju zdi smiselno okrepiti in načrtno razvijati kolesarski turizem. Kolesarski turistični produkti so namreč tesno povezani z naravo in od nje pravzaprav tudi močno odvisni, saj se bo takšen turizem uspešno razvijal v okolju, ki je ohranjeno in naravno atraktivno. Kolo je ob tem okolju prijazno prevozno sredstvo, ki hkrati spodbuja in ohranja posameznikovo aktivnost in zdrav življenjski slog ter kakovostno preživljanje prostega časa.