Novice

17.10.2019V Pivki predali namenu nova interpretativna igrala

Nastaja nov čezmejni turistični proizvod doživetja narave V Pivki so včeraj (16 .10.) simbolično predali namenu nova interpretativna igrala na temo prebivalcev gozda. Igrala so del tematske poti Pivška presihajoča jezera in so bila delno financirana iz projekta čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška NATURE&WILDLIFE: doživetja narave in opazovanje divjih živali.

08.10.2019Odprtje igral na temo gozdnih prebivalcev

V Pivki, pri Krpanovem domu, bomo 16. oktobra 2019 predali namenu interpretativna igrala na tematski poti Pivška presihajoča jezera. Interpretativna igrala na temo prebivalcev gozda so del tematske poti Pivška presihajoča jezera in so bila delno financirana iz projekta čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška NATURE&WILDLIFE: doživetja narave in opazovanje divjih živali.

27.09.2019»Snežniška vrtnica« prejela posebno nagrado

Na zaključnem dogodku festivala Bicka v Solčavi, 22.9.2019, so podelili nagrade in priznanja sodelujočim na natečaju »Prinesi kar imaš«, namenjenem ustvarjalcem iz domače volne. Med 47 izdelki, si je nagrado prislužila tudi »Snežniška vrtnica«, polsteni izdelek Janje Urbiha, ki se lahko nosi kot ogrlica ali pas. Nagrado je prejela v kategoriji dodatnih nagrad in sicer je komisijo prepričala z izvirnostjo, vazalnim izgledom ter zgodbo, s katero je povezala dediščino lokalnega okolja, vrtnico kot rastlino oziroma vrtnico kot modni dodatek.

24.09.2019Župani destinacije Zeleni kras podpisali skupni dokument Zelene politike slovenskega turizma

V tednu, ko obeležujemo svetovni dan turizma (27. september), so se na seji sveta regije zbrali župani občin Primorsko-notranjske regije ter v okviru dnevnega reda večji poudarek namenili podpisu dokumenta Zelena politika slovenskega turizma. Podpis listine dodatno utrjuje skupno zgodbo, prizadevanja in sodelovanje šestih občin na destinaciji Zeleni kras, ki spoštuje in zasleduje deset trajnostnih načel. Le-ta so del nacionalnega programa in certifikacijske sheme, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.

20.09.2019Vpis Klasičnega krasa na Seznam svetovne dediščine UNESCO

RRA Zeleni kras sodeluje pri aktivnostih povezanimi z vpisom Klasičnega krasa na UNESCO seznam svetovne dediščine. Trenutno je v teku faza ocenjevanja s strani Mednarodne zveze za varstvo narave (IUCN). Med 15. in 20. septembrom smo v regiji gostili dva terenska ocenjevalca, ki sta si ogledala predlagano območje ter se seznanila z vso ostalo vsebino nominacijskega dosjeja.

16.09.2019Snemanje 360° fotografij destinacije Zeleni kras

V sklopu aktivnosti projekta Zeleni kras 4.0, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, smo pričeli z izvajanjem aktivnosti snemanje 360° posnetkov kulturne in naravne dediščine Zelenega krasa. Posnetki izjemnih naravnih lokacij in muzejskih razstav bodo uporabljeni v promocijske namene in bodo potencialne obiskovalce navdušili za obisk te izjemne kraške pokrajine.

09.09.2019Uspešno gospodarstvo potrebuje umetniške ideje

S povezovanjem gospodarstva in umetnosti do kakovostnih produktov in storitev

21.08.2019SEE MEET 2019 (Maribor, 16. - 17.10.2019)

Pridružite se nam na poslovnem srečanju, na katerem pričakujemo udeležbo 150 mednarodnih podjetij. Bodite del dogodka in kar najbolje izkoristite vnaprej dogovorjene sestanke s potencialnimi partnerji v trajanju dveh dni.