Novice

15.04.2021Razpis za javno zbiranje ponudb za najem brivsko-frizerskega salona Ozbič v Postojni

Obveščamo vas, da sta Zavod Znanje Postojna in Občina Postojna objavila Razpis za javno zbiranje ponudb za najem brivsko-frizerskega salona Ozbič v Postojni.

08.04.2021Javni razpis za pilotne projekte DIVA, slovenski INFO dan

Povezovanje podjetij in kulturno-kreativne industrije - inovacijsko soustvarjanje. Ne zamudite priložnosti za sofinanciranje pilotnih projektov!

06.04.2021Razpis za usposabljanje Turnokolesarski vodnik I v letu 2021 - destinacija Zeleni kras

RRA Zeleni kras in Planinska zveza Slovenije organizirata izobraževanje za pridobitev licence za turnokolesarskega vodnika I.

30.03.2021Čistilna akcija - operacija Biti na konju

Partnerji operacije »Oblikovanje novega produkta – biti na konju« so se v soboto, 27.3.2021 priključili tradicionalni čistilni akciji, organizirani na območju občine Pivka.

24.03.2021Za društva, zveze in združenja ter Sindikat kmetov do 355.000 evrov

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo tri javne razpise, katerih namen je ohranjanje kmetijske dejavnosti, ohranjanje poseljenosti slovenskega podeželja in spodbujanje združevanja ter povezovanja zainteresiranih ljudi na podeželju.

16.03.2021Izbrane kreativne poslovne ideje v turizmu

RRA Zeleni kras je včeraj začela z dvomesečnim programom podpore nosilcem kreativnih poslovnih ideje za trajnostni turizem.

15.03.2021Javni poziv PONI Primorsko-notranjska

PODALJŠAN JE ROK ZA PRIJAVO na 2. javni poziv za vključitev v projekt PONI - Podjetno nad izzive v Primorsko-notranjski razvojni regiji.

15.03.2021SPOZNAJ KONJA

Konjeniški klub Postojna vabi na spletno izobraževalno delavnico »Spoznaj konja«, ki je del operacije Biti na konju (LAS Med Snežnikom in Nanosom).

11.03.2021Osnutek novega Zakona o gostinstvu v javni obravnavi

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo predlog novega Zakona o gostinstvu (ZGos-1), ki je ključni zakon na področju gostinstva in določa pogoje za izvajanje gostinske dejavnosti, tako pripravo in strežbo jedi ter pijač kot nastanitev gostov. Ta zakon ureja tudi področje kratkoročnega oddajanja nepremičnin turistom in register nastanitvenih obratov. Zakon je trenutno v javni obravnavi.

11.03.2021Izobraževalna delavnica Za zeleni turizem

RRA Zeleni kras je v okviru projekta Zeleni kras 5.0, organizirala spletno delavnico namenjeno dvigu ozaveščenosti in skrbi za okolje in razvoj trajnostnega turizma. Delavnica je bila namenjena predstavnikom iz turističnega sektorja, med katerimi so bili predstavniki gostincev, sobodajalcev, lokalni informacijski centri, upravljavci turističnih znamenitosti ter drugi deležniki turističnega gospodarstva.

10.03.2021TEČAJ ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE

RDO Postojnska jama-Zeleni kras (RRA Zeleni kras) v okviru svojega rednega programa dela organizira tečaj za lokalne turistične vodnike. Tečaj je namenjen pridobitvi licence za turistično vodenje po destinaciji Zeleni kras (Primorsko-notranjska regija), ki vključuje občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna.

23.02.2021Zaključna konferenca projekta NATURE&WILDLIFE

V sodelovanju s partnerji RRA Zeleni kras ob zaključku projekta čezmejnega sodelovanja INTERREG Slovenija-Hrvaška NATURE&WILDLIFE organizira zaključno konferenco, ki bo potekala v četrtek, 25.2.2021.

19.02.2021Spodbude malih vrednosti preko vavčerjev

Osnovni namen projekta oz. t.i. vavčerskega sistema je vzpostavitev sistema dodeljevanja spodbud manjših vrednosti, ki mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSP) omogoča bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev, s pomočjo katerih lahko podjetja krepijo svojo konkurenčnost in kompetence.

18.02.2021S fotografijami med morjem in gorami se izteka projekt NATURE&WILDLIFE

V knjižnici Bena Zupančiča v Postojni in njeni enoti v Pivki bo do sredine marca na ogled potujoča fotografska razstava z naslovom Med morjem in gorami, ki prikazuje lepoto narave, kulturne značilnosti in možnosti za aktivni oddih na čezmejnem območju Dinarskega krasa.

15.02.2021Javni poziv PONI Primorsko-notranjska

Odprt je javni poziv za vključitev v projekt Podjetno nad izzive - PONI Primorsko-notranjska