Novice

14.10.2021OBJAVLJEN NOV POZIV ZA VKLJUČITEV V PROJEKT PONI

Razpisanih je 10 prostih mest za vključitev v 4-mesečni program podjetniškega usposabljanja.

12.10.2021Predstavitev destinacije Zeleni kras na 53. Barcolani v Trstu

Destinacija Zeleni kras se je minuli konec tedna predstavljala na sejmu Barcolana v Trstu pod okriljem Slovenske turistične organizacije.

12.10.2021Izobraževalna delavnica na temo organizacije 5-zvezdičnih kulinaričnih doživetij

Zadnji dan v mesecu septembru smo izvedli izobraževalno delavnico na temo organizacije in izvajanja 5-zvezdičnih kulinaričnih doživetij s prikazom primera dobre prakse »izvedbe Skrivne večerje«.

12.10.2021Dnevi slovenskega turizma 2021 v Postojni

V Postojni bodo letos potekali Dnevi slovenskega turizma, en izmed največjih dogodkov, namenjen povezovanju deležnikov na področju turizma.

07.10.2021Evropski spletni seminar o merjenju okoljskega odtisa turističnih proizvodov

Generalni direktorat Evropske komisije za okolje 14. oktobra 2021 organizira spletni seminar o metodi za merjenje okoljskega odtisa (PEF) proizvodov v turističnem sektorju (Product Environmental Footprint method). Ura in kraj usposabljanja: platforma Webex, 14. oktober 2021 od 15 do 16.00.

06.10.2021Pri Slovenskem podjetniškem skladu na voljo deset vavčerjev

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je v minulem mesecu objavil javne pozive za deset vavčerjev, ki jih lahko koristijo mikro, mala in srednje velika podjetja za različne poslovne storitve. Na voljo so vavčerji za

01.10.2021FOTOGRAFSKI NATEČAJ "Od Alp do Jadrana: križišče biotske raznovrstnosti in kultur"

Fotografski natečaj \"Od Alp do Jadrana: križišče biotske raznovrstnosti in kultur\"

01.10.2021Objavljen javni poziv za projekte LAS Notranjska

Danes, 1. oktobra, je bil objavljen zadnji javni poziv za izbor operacij na območju LAS Notranjska, ki pokriva občine Bloke, Cerknica in Loška dolina. Rok za oddajo vlog je 8. 11. 2021.

29.09.2021Destinacija Zeleni kras se predstavlja na festivalu za tretje življenjsko obdobje

Danes se je v Cankarjevem domu v Ljubljani začel jubilejni, že 20. ,Festival za tretje življenjsko obdobje. Na njem sodeluje tudi destinacija Zeleni kras, ki ponuja zanimive ponudbo izletov in potovanj za starejše in skupine. Pod okriljem RDO Postojnska jama-Zeleni kras bodo na skupni stojnici svojo ponudbo izpostavili Notranjski regijski park,TIC Lož, TIC Ilirska Bistrica, TIC Postojna, Park vojaške zgodovine Pivka, Zavod za turizem Pivka, Križna jama in Postojnska jama.

28.09.2021Ob pomoči RRA Zeleni kras uspeli pridobiti sredstva za obnovo nepremične kulturne dediščine v Pivki

Ob pomoči Občine Pivka in RRA Zeleni kras je župnijama Košana in Zagorje prek javnega razpisa za izbor kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine, ki jih bo v letih 2021–2022 sofinancirala Republika Slovenija, uspelo pridobiti sofinanciranje za obnovo dveh cerkva. Gre za obnovo zvonika cerkve sv. Nikolaja v Suhorju in obnovo kora v cerkvi sv. Martina nad vasjo Šilentabor.

27.09.2021Ustvarjalni dnevi: Krepitev CCI kot motorja rasti za trajnostni turizem

Friuli Innovazione, italijanski partner v projektu CCI4TOURISM, organizira spletni dogodek, na katerem bo predstavljena tudi izbrana poslovna ideja kreativnega turizma z naslovom Grofica Greta (Countess Greta). Nosilka ideje, ki se že uspešno trži, je Janja Urbiha iz Loške doline. Idejo Grofice Grete smo na RRA Zeleni kras skupaj še z dvema poslovnima idejama podprli s programom inkubiranja.

22.09.2021Vitki (lean) pristopi za povečanje učinkovitosti poslovanja in predstavitev dobrih praks

Spletna predstavitev (preko zoom orodja) bo potekela v četrtek, 23.9., od 12:30 do 14:30.

20.09.2021European Travel Commission (ETC) objavlja priročnik o spodbujanju trajnostnih turističnih praks

ETC, ki predstavlja 33 nacionalnih turističnih organizacij v Evropi, je pred dnevi objavila nov Priročnik o spodbujanju trajnostnih turističnih praks, ki pojasnjuje, kako lahko nacionalne in lokalne turistične organizacije spodbujajo turistične deležnike na vseh nivojih, da v vsakdanjem delovanju gradijo trajnostne turistične prakse.

20.09.2021Park vojaške zgodovine Pivka ima pooblastilo za opravljanje državne muzejske službe

Vlada Republike Slovenije je na predlog Ministrstva za kulturo Parku vojaške zgodovine Pivka podelila pooblastilo za opravljanje državne muzejske javne službe, za katero si je Park prizadeval že dlje časa. Gre za javno službo muzejev za področje vojaške premične in nesnovne kulturne dediščine širšega pomena na območju Republike Slovenije.

15.09.2021V okviru slovenskega predsedovanja poteka srečanje v Postojni

V okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU poteka v Postojni, v hotelu Jama, od 13. do 16. septembra, neformalno srečanje generalnih direktorjev EU za lovstvo. Udeležence je ob začetku srečanja pozdravil postojnski župan Igor Marentič. Logistično izvedbo štiridnevnega dogodka, med katerim bodo predstavniki EU obiskali tudi Mašun oziroma Lovišče s posebnim namenom Jelen, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zaupalo RRA Zeleni kras.

14.09.2021Predstavitev novega produkta »Biti na konju«

Na dnevu odprtih vrat Konjeniškega kluba Postojna, ki se je odvijal v soboto, 11.9.2021 na Prestranku, so obiskovalci spoznavali nov produkt konjeniškega turizma na Zelenem krasu z imenom »Biti na konju«.

08.09.2021Predstavitev projekta DIVA z otvoritvijo razstave Čar lesa in posvetom o lesarstvu

RRA Zeleni kras je včeraj v Krpanovem domu v Pivki, v sodelovanju z Direktoratom za lesarstvo, Društvom za zaščito lesa Slovenije, javno agencijo Spirit in GZS Regionalno zbornico Postojna, organizirala v okviru projekta DIVA predstavitev rezultatov navedenega projekta z otvoritvijo razstave Čar lesa ter posvetom o lesarstvu.

07.09.2021Vabilo na prireditev Na konju v novo šolsko leto

Na letošnjem dogodku »Na konju v novo šolsko leto 2021« bo Konjeniški klub Postojna predstavil skupen projekt Biti na konju, ki ga izvaja šest partnerjev iz območja LAS med Snežnikom in Nanosom. Ker je cilj dogodka čim večja promocija konjeniškega športa po vsej Sloveniji, bo Konjeniški klub (KK) Postojna v soboto, 11. 9., odprl svoja vrata širši javnosti, predvsem pa otrokom, ki jih s projektom posebej nagovarja.

01.09.2021PONI - dobra vstopnica za uspešno krmarjenje v svetu podjetništva

Medtem ko je danes z delom začela že 3. skupina udeležencev PONI-Podjetno nad izzive Primorsko-notranjska, se je minuli teden z zaključnimi predstavitvami poslovila 2. skupina. Od devetih udeležencev, ki so zaključili 4 mesečno usposabljanje, bodo trije že v septembru uradno začeli s svojo dejavnostjo, dva nameravata svoj s.p. ali drugo obliko registracije dejavnosti, odpreti v roku pol leta, ostali pa so ugotovili, da jim podjetniška ideja tako kmalu še ne bo prinesla dovolj kruha za preživetje.

31.08.2021Predstavitev projekta DIVA, razstava Čar lesa in posvet o lesarstvu

RRA Zeleni kras v sodelovanju z Direktoratom za lesarstvo na MGRT, Društvom za zaščito lesa Slovenije, Javno agencijo SPIRIT Slovenija in Regionalno zbornico Postojna organizira v okviru projekta DIVA (Interreg Italia - Slovenija) predstavitev rezultatov omenjenega projekta z otvoritvijo razstave Čar lesa ter posvetom o lesarstvu. Dogodek bo v torek, 7. 9. 2021, z začetkom ob 16:30 in otvoritivjo ob 18. uri v kinodvorani Krpanovega doma v Pivki. Več...

26.08.2021Interreg Slovenija-Hrvaška - usmerjen 4. rok

Do 12. oktobra 2021 je odprt usmerjen 4. rok za projekte s področja zagotavljanja varnosti (civilna zaščita, reševalne službe in reševalci) in področja čezmejnih javnih prevozov in storitev trajnostne mobilnosti.

26.08.2021 Iniciativa Turizem 4.0 z izjemnimi rezultati

Slovenija med vodilnimi državami na področju digitalnega inoviranja kulturne dediščine V Digitalnem središču Slovenije – DIH, v Ljubljani, se je 24. avgusta v sklopu dogodkov slovenskega predsedovanja Svetu EU in Tedna turizma odvila konferenca »Po stopinjah inovacij Turizma 4.0«, ki je združila več deset strokovnjakov na področju digitalizacije in trajnostnega turizma. Na okrogli mizi konference je sodeloval tudi predstavnik RRA Zeleni kras Dejan Iskra, ki je predstavil uspešen proces digitalizacije na destinaciji Zeleni kras. Ta vključuje 3D modele gradu Prem, dvorca Ravne, Ravbarjeva stolpa v Planini in požiralniškega sistema Rešeto na Cerkniškem jezeru.

25.08.2021Dobrih 27 milijonov EUR za devet ključnih projektov regije

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Razvojni svet Primorsko-notranjske regije sta se dogovorila o novem seznamu in vrednostih projektov, ki so dobili podporo v okviru Dogovora za razvoj regij v iztekajočem se programskem obdobju (2014-2020). Gre za devet ključnih regijskih in sektorskih projektov, s katerimi bomo ob neposredni finančni podpori EU in nacionalnih sredstev v Primorsko-notranjski regiji premagovali razvojne ovire in uresničevali cilje Regionalnega razvojnega programa 2014-2020.