Novice

25.01.2021Naša perspektiva 2021

Imate inovativno podjetniško idejo? Vključite se v Našo perspektivo 2021! Letošnji nagradni sklad znaša kar 15.000 eur! PIP vabi vse zainterersirane podjetnike ter posameznike in skupine s perspektivnimi podjetniškimi idejami k vključitvi v predinkubacijski program Naša perspektiva 2021. Gre za brezplačno podjetniško šolo, ki bo potekala v obliki e-izobraževanj (oz. v kolikor bodo razmere dopuščale tudi v obliki izobraževanj, ki bodo potekala v prostorih Podjetniškega inkubatorja Perspektiva) in 3-mesečnega mentorskega programa.

20.01.2021POZIV ZA VKLJUČITEV V PODJETNIŠKO ŠOLO START-TOURISM-UP

Podjetniška sola je odlična priložnost tako za potencialne podjetnike kot mlada podjetja, da s pomočjo mentorjev oblikujejo korake pri pripravi, razvoju ter izvedbi podjetniške ideje. Na delavnicah bodo udeleženci pridobili ključna strokovna in praktična znanja na področju podjetništva, vendar bodo delavnice prilagojene vsebinam, ki so za turizem še posebej relevantne. Udeleženci, ki se bodo udeležili vseh modulov in bodo uspešno opravili podjetniško šolo, bodo pridobili možnost za inkubacijo t. j. za koriščenje individualne strokovne podpore (svetovanje, mentoriranje, ekspertne storitve), pri razvoju ideje/izdelka/storitve ter vključitev v podjetniško skupnost PIP. Vse navedene aktivnosti so za udeležence brezplačne.

18.01.2021Spletni seminar (RE)-DESIGN DOŽIVETIJ NA ZELENEM KRASU

Spletni seminar (RE)-DESIGN DOŽIVETIJ NA ZELENEM KRASU

15.01.2021PREGLED INTERVENTNE ZAKONODAJE

Zbran pregled aktualne interventne zakonodaje na področju spopadanja z epidemiološko krizo.

15.01.2021PRAVNI VIDIK UREDITVE OPRAVLJANJA DELA NA DOMU – KAJ MORAMO VEDETI?

Opravljanje dela na domu postaja naša nova resničnost. Ker se tako delodajalci kot zaposleni zavedamo prednosti opravljanja dela na domu, se bomo takšnega fleksibilnega načina opravljanja dela v prihodnje gotovo še velikokrat posluževali.

13.01.2021Objavljena Znanstvena publikacija skupnosti za trajnostni turizem

Z veseljem objavljamo prvo skupno znanstveno delo skupnosti za trajnostni turizem (STC). Razpis za prispevke modularnih projektov, ki je bil objavljen julija 2019, je dosegel vrhunec v objavi posebnega oddelka v znanstveni reviji Turizem: mednarodni interdisciplinarni časopis. Odsek sta v imenu STC uredila Spyros Niavis in Dora Papatheochari in ima naslov \"Ponovno upoštevanje razvoja turizma v Sredozemlju. Razmišljanja skupnosti za trajnostni turizem INTERREG MED\"

11.01.2021Strokovni posvet Turizem na podeželju: priložnosti in izzivi

Vabljeni k udeležb na strokovnem posvetu: Turizem na podeželju: priložnosti in izzivi

11.01.2021DIGITALNE VEŠČINE KULTURNE IN KREATIVNE INDUSTRIJE ZA TRAJNOSTNI KULTURNI TURIZEM

RRA Zeleni kras opravlja raziskavo o digitalnih veščinah podjetij in organizacij v Primorsko-notranjski regiji. Raziskavo opravljamo v okviru projekta INTERREG ADRION \"KULTURNA IN KREATIVNA INDUSTRIJA ZA TRAJNOSTNI KULTURNI TURIZEM\" (akronim CCI4TOURISM), njen cilj pa je prikazati trenutno raven uporabe digitalnih tehnologij s strani članov javnih ali zasebnih organizacij, delujočih v kulturnem in ustvarjalnem sektorju, povezanem s sistemom trajnostnega turizma v Primorsko notranjski regiji.

08.01.2021SPLETNA KONFERENCA O KREATIVNOSTI V TURIZMU

RRA Zeleni kras vabi na spletno konferenco z naslovom Kulturne in kreativne industrije za trajnostni turizem .

04.01.2021Začetek izvajanja podjetniškega usposabljanja PONI

RRA Zeleni kras je v ponedeljek, 04.01.2021 začela z izvajanjem podjetniškega usposabljanja PONI-podjetno nad izzive. V projekt PONI primorsko-notranjska bo do konca leta 2023 vključenih 52 udeležencev iz Primorsko-notranjske regije. Projekt je namenjen vsem, ki imajo podjetniško idejo in željo po njeni realizaciji, ne glede na starost, stopnjo in smer izobrazbe. Udeleženci se bodo v program vključevali na podlagi javnih pozivov, ki bodo objavljeni predvidoma vsake 4 mesece.

17.12.2020Brošura o projektu Domače in umetnostne obrt – dediščina in sodobnost

RRA Zeleni kras je skupaj s partnerji pripravila informativno brošuro o projektu Domače in umetnostne obrt – dediščina in sodobnost, ki si jo lahko ogledate v prispevku. Namen projekta je raziskati, ohraniti in prenašati kulturno dediščino ter njen potencial razvijati v smeri vključevanja v sodobno podjetništvo v širše družbeno življenje.

16.12.2020VIRTUALNI DOGODEK na temo TRAJNOSTNEGA TURIZMA: TURIZEM V NASLEDNJI GENERACIJI PROGRAMA EU IN INTERREG MED 2021-27

14. decembra 2020 je bilo organizirano virtualno srečanje z namenom razprave in obravnave prihodnosti trajnostnega turizma v EU naslednje generacije s poudarkom na instrumentu REACT-EU in novem programskem obdobju Interreg MED 2021-27. Evropska komisija meni, da je turizem ključen steber za okrevanje in zagon evropskega gospodarstva na bolj trajnosten in odporen način. Ta dogodek je bil priložnost za predstavitev nekaterih orodij in strategij trajnostnega turizma v okviru projektov nadnacionalnega teritorialnega sodelovanja in priložnost za predstavitev rezultatov, ki jih je leta 2020 dosegla Skupnost za trajnostni turizem MED.

07.12.2020Podpis Dopolnitve št. 4 k Dogovoru za razvoj Primorsko-notranjske regije

Na RRA Zeleni kras smo uspešno izpeljali še en postopek umeščanja regijskih projektov v mehanizem Dogovor za razvoj Primorsko-notranjske regije. Dne 4. 12. 2020 sta tako minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Počivalšek ter predsednik Razvojnega sveta Primorsko-notranjske regije, g. Rupar podpisala Dopolnitev št. 4 k Dogovoru za razvoj Primorsko-notranjske regije. S slednjo je tako v Dogovor za razvoj Primorsko-notranjske regije vključenih 9 projektov v skupni vrednosti 30.762.486,15 EUR, od tega 22.569.616,99 EUR EU+SLO prispevka.