Novice

19.02.2020Vabilo na delavnico Digitalni marketing v turizmu

Vas zanima kako postati sobodajalec? Že oddajate sobe, vendar potrebujete več znanja za delo na platformah kot sta airbnb in booking?

14.02.2020Delavnica Uporaba socialnih omrežij za promocijo in prodajo

V ponedeljek, 10.2.2020, smo v MMC Krpanov dom (Prečna ulica 1, 6257 Pivka) izvedli delavnico na temo Uporaba socialnih omrežij za promocijo in prodajo, v okviru sklopa delavnic Od podjetniške ideje do poslovnega načrta. Delavnice izvajamo v okviru projekta 19.3. Približajmo UNESCOVA biosferna območja prebivalcem.

11.02.2020Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost

Projekt Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost, v katerem sodeluje tudi RRA Zeleni kras, se odvija v okviru programa LAS sodelovanje. Projekt obravnava tradicionalne obrti: v Postojni brivsko-frizerski salon Ozbič, v Vipavski dolini mlinarstvo in pekarstvo, v Žireh čevljarstvo ter na Cerkljansko-Idrijskem območju čipkarstvo in obrti povezane z rudarstvom.

10.02.2020KOLESARSKI TURIZEM - POTENCIAL LOKALNIH PONUDNIKOV IN V DOBROBIT NAŠEMU OKOLJU

Ponosni smo lahko na naravo in okolje, ki nas obdajata. Naravna in kulturna dediščina ter ostali potenciali, ki jih imamo v regiji, ponujajo številne priložnosti za vsebinsko kakovostno ponudbo predvsem na področju turizma. V želji le-tega usmerjati k dejavnostim, ki ohranjajo naravne lepote in so usmerjene trajnostno, nenazadnje pa spodbujajo lokalno gospodarstvo, se deležnikom v lokalnem okolju zdi smiselno okrepiti in načrtno razvijati kolesarski turizem. Kolesarski turistični produkti so namreč tesno povezani z naravo in od nje pravzaprav tudi močno odvisni, saj se bo takšen turizem uspešno razvijal v okolju, ki je ohranjeno in naravno atraktivno. Kolo je ob tem okolju prijazno prevozno sredstvo, ki hkrati spodbuja in ohranja posameznikovo aktivnost in zdrav življenjski slog ter kakovostno preživljanje prostega časa.

28.01.2020Značilnosti kolesarskih nastanitev in kolesarskega turista

Vljudno vabimo vse zainteresirane turistične ponudnike in kolesarske navdušence na sklop dveh delavnic na temo: ˝Značilnosti kolesarskih nastanitev in kolesarskega turista˝ Delavnici bosta potekali v petek, 7.2.2020, od 17.00 do 20.00 ure, v prostorih EkoTurizma Hudičevec (Razdrto 1, 6225 Hruševje).

30.12.2019Srečno 2020

Želimo vam, da bi v novo leto vstopili pogumno, našli veliko drobnih zadovoljstev, ki bodo v vaša življenja prinesla veselje in osebno izpolnitev. To naj bo tisti pravi uspeh, ki vas bo spremljal tudi v poklicnem življenju. Za vse ostalo smo tudi v letu 2020 z vami sodelavci RRA Zeleni kras.

30.12.2019Pripravljena izhodišča za razvoj Primorsko-notranjske regije v 2021-2027

Z letom 2020 se zaključuje aktualni večletni finančni okvir, vstopamo v novo programsko obdobje od leta 2021 do 2027. Skladno z določili Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja je to hkrati tudi obdobje, ko na ravni statističnih regij poteka priprava regionalnih razvojnih programov.