Vabilo na posvet o pripravi regijskega prostorskega plana

20.03.2024

Vabimo vas na UVODNI POSVET O PRIPRAVI REGIJSKEGA PROSTORSKEGA PLANA Primorsko-notranjske regije, 

ki bo v sredo, 17. aprila 2024, ob 13. uriv prostorih PIP Perspektiva (Veliko Otok 44b, Postojna).

 

Z letošnjim letom se v vseh regijah v Sloveniji pričenja priprava Regionalnih prostorskih planov (RPP). S tem se uvaja nov nivo prostorskega načrtovanja, med umeščanjem vsebin, ki so pomembne za vso državo in tistimi, ki so umeščene na nivoju občin. Regionalni plan bo nadomestili strateški del Občinskih prostorskih načrtov vseh občin v regiji in bo za občine zavezujoč dokument.

Namen uvodnega srečanja v regionalno prostorsko načrtovanje je skozi prizmo razmišljanja o prostorskem razvoju regije kot celote, določiti prednostne razvojne usmeritve in prednostna območja za njihovo umestitev.

Posvet bo organiziran na način vključujočega dialoga, kar pomeni, da bo vsak imel možnost prispevati svoje ideje. Vaš pogled na nadaljnji razvoj regije v luči planiranja prostora nam bo zelo dobrodošel pri pripravi RPP.

Zaradi organizacije dogodka vas prosimo, da vašo udeležbo potrdite najkasneje do petka, 12.4.2024, na tel. št.: 05 721 22 36 ali na e-naslov: tinkara@rra-zk.si, kjer dobite tudi vse dodatne informacije.

 

Klik,klik na VABILO