Arhiv novic

27.09.2019 »Snežniška vrtnica« prejela posebno nagrado

Na zaključnem dogodku festivala Bicka v Solčavi, 22.9.2019, so podelili nagrade in priznanja sodelujočim na natečaju »Prinesi kar imaš«, namenjenem ustvarjalcem iz domače volne. Med 47 izdelki, si je nagrado prislužila tudi »Snežniška vrtnica«, polsteni izdelek Janje Urbiha, ki se lahko nosi kot ogrlica ali pas. Nagrado je prejela v kategoriji dodatnih nagrad in sicer je komisijo prepričala z izvirnostjo, vazalnim izgledom ter zgodbo, s katero je povezala dediščino lokalnega okolja, vrtnico kot rastlino oziroma vrtnico kot modni dodatek.

24.09.2019 Župani destinacije Zeleni kras podpisali skupni dokument Zelene politike slovenskega turizma

V tednu, ko obeležujemo svetovni dan turizma (27. september), so se na seji sveta regije zbrali župani občin Primorsko-notranjske regije ter v okviru dnevnega reda večji poudarek namenili podpisu dokumenta Zelena politika slovenskega turizma. Podpis listine dodatno utrjuje skupno zgodbo, prizadevanja in sodelovanje šestih občin na destinaciji Zeleni kras, ki spoštuje in zasleduje deset trajnostnih načel. Le-ta so del nacionalnega programa in certifikacijske sheme, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji.

20.09.2019 Vpis Klasičnega krasa na Seznam svetovne dediščine UNESCO

RRA Zeleni kras sodeluje pri aktivnostih povezanimi z vpisom Klasičnega krasa na UNESCO seznam svetovne dediščine. Trenutno je v teku faza ocenjevanja s strani Mednarodne zveze za varstvo narave (IUCN). Med 15. in 20. septembrom smo v regiji gostili dva terenska ocenjevalca, ki sta si ogledala predlagano območje ter se seznanila z vso ostalo vsebino nominacijskega dosjeja.