Arhiv novic

15.02.2024 EU projekt, moj projekt 2024

EU projekt, moj projekt 2024 je nacionalna kampanja, kjer prijavitelji projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi, pripravijo predstavitev svojega projekta v obliki celodnevnega dogodka za splošno javnost. Vsak se lahko predstavi s svojo zanimivo zgodbo preko dneva odprtih vrat, delavnic za mlajše in starejše, interaktivnih razstav, kulturnih ali športnih aktivnosti in drugega zabavnega dogajanja.

14.02.2024 PROJEKT ReRURAL ZA ZMANJŠANJE ENERGETSKE REVŠČINE

RRA Zeleni kras se je kot partnerica projekta Renew RURAL Areas (ReRURAL) v začetku februarja udeležila uvodnega sestanka v Zagrebu, kjer je predstavila svojo vlogo, vizijo in naloge v okviru projekta. Projektni program EUKI se osredotoča na osvetljevanje in odpravljanje energetske revščine, partnerji pa ga bodo implementirali v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, na Kosovem ter Hrvaškem. Z energetsko revščino oz. nedostopnostjo do virov energije za zadovoljevanje osnovnih življenjskih potreb se soočajo zlasti podeželska območja držav partneric.

14.02.2024 Mednarodni dan turističnih vodnikov Zeleni kras

Ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov so turistični vodniki Zelenega krasa pripravili 17 vodenj ki bodo potekala v tednu med 18. in 26. februarjem 2024. Spoznajte zanimive aktivnosti, ki vam bodo približale naravo in kulturno dediščino naših krajev. Vabljeni k ogledu programa, prijavam in obisku regije. Veseli vas bomo! Veseli pa bomo tudi vašega odziva, tako da nam lahko pišete na info@zelenikras.si.