Čistilna akcija - operacija Biti na konju

30.03.2021

Partnerji operacije »Oblikovanje novega produkta – biti na konju« so se v soboto, 27.3.2021 priključili tradicionalni čistilni akciji, organizirani na območju občine Pivka. Zbrali so se na dveh lokacijah – na Srečni kmetiji pri Lipanje Urošu v Trnju in v Konjeniškem klubu Postojna v Prestranku. Udeleženci so pobirali odvržene smeti v okolici kmetije in društva ter pašnikih, kjer se pasejo konji. Čistilna akcija se je nadaljevala še z delovno akcijo urejanja okolice in prostorov kmetije in društva.

 

Čistilni akciji so se priključili tudi otroci OŠ Pivka. Ker je bilo zaradi epidemioloških razmer zbiranje ljudi omejeno, so se na šoli odločili, da se čistilni akciji priključijo malo drugače. Otroke so povabili, da med sprehajanjem v naravi poberejo odvržene smeti, ki jih najdejo ob poteh, stezah, travnikih …

 

Partnerstvo se je za priključitev čistilni akciji odločilo z namenom ozaveščanja širše javnosti o pomenu čistega in urejenega okolja tako za ljudi, kot za živali. Odpadki v naravo ne sodijo, ne le zaradi izgleda pač pa tudi zaradi skrbi za zdravje, tako ljudi, kot živali. 

 

Aktivnosti operacije »Oblikovanje novega produkta – biti na konju« so sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).