Tečaj za lokalne turistične vodnike Zeleni kras - PRESTAVLJENO NA JESEN 2023

22.02.2023

VABILO

TEČAJ ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE

ZELENI KRAS (JESEN 2023)

 

Tečaj za lokalne turistične vodnike destinacije Zeleni kras je zaradi nizkega števila prijav prestavljen na jesen 2023. 

 S pridobljeno licenco za lokalno turistično vodenje boste lahko vodili turiste in obiskovalce v občinah Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna. V zadnjih letih opažamo velik porast povpraševanja po kvalitetnih turističnih vodnikih, ki vodijo v tujih jezikih, pri čemer je največji manko vodnikov, ki govorijo italijansko, nemško in angleško.

Tečaj bo vseboval 11 tematskih sklopov predavanj v skupnem trajanju 40 ur. Udeleženci bodo na predavanjih spoznali geografske značilnosti in glavne turistične znamenitosti destinacije Zeleni kras, zgodovinska dogajanja na območju Zelenega krasa, naravno in kulturno dediščino območja, značilno kulinariko, etnobotaniko in api turizem. Spoznavali se bodo z interpretacijo narave v turističnem vodenju, vključevanjem zgodb v turistično vodenje, s tehnikami turističnega vodenja, kodeksom turističnih vodnikov, z delom v turistični agenciji ter pridobili osnove prve pomoči na terenu.

Predavanja bodo potekala v živo, na različnih lokacijah po destinaciji, tako da bodo udeleženci že v času tečaja obiskali turistične zanimivosti, centre za obiskovalce in ustanove namenjene razvoju in promociji turizma v regiji. Predavanja bodo potekala v popoldanskem času, točen razpored bo objavljen v prihodnjem tednu.

Na podlagi pridobljenega znanja bodo morali udeleženci pripraviti seminarsko nalogo in opraviti praktični del izpita, ki bo vključeval vodenje skupine na avtobusu in terenu.

V kolikor želite delati kot licencirani lokalni turistični vodnik na destinaciji Zeleni kras, verodostojno predstavljati svoje kraje domačim in tujim turistom ter tako prispevati košček sestavljanke v turistično ponudbo destinacije, izpolnite priloženo prijavnico in jo pošljite na elektronski naslov info@zelenikras.si do 31. 8. 2023.

Za vse podrobne informacije se lahko obrnete na info@zelenikras.si, T: 05 721 2249 ali 05 721 2243 ali 041 941 509.

 

PRIJAVNICA 

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA