Iz prenovljene domačije nastal nov butični hotel na Zelenem krasu

26.05.2023

Občina Postojna in destinacija Zeleni kras sta bogatejši za novo turistično nastanitev višje kategorije, ki je nastala s prenovo stare domačije v Hruševju. Pira je butični hotel s šestimi sodobno in izbrano opremljenimi namestitvenimi prostori in restavracijo z izbrano kulinariko.  Investitor in lastnik podjetje RAVE d.o.o , ki je z včerajšnjim simbolnim odprtjem novo pridobitev predstavilo medijem, turističnim delavcem in drugim deležnikom,  je v sodelovanju z arhitektom Leonom Belušičem uspelo s spoštljivostjo in posluhom do podeželskega okolja in tradicije postaviti objekt, ki bo gostom ponujal doživetje sproščenosti in umirjenosti ob raziskovanju kraškega sveta, izjemne narave ter obiskih bližnjih in bolj oddaljenih turističnih atrakcij.

Kot je ob otvoritvi povedal lastnik Robert Čebokelj, bo Pira Hotel  v kratkem dopolnjen tudi z welness ponudbo, predvsem pa upa, da bodo v tej zgodbi svoj poklicni izziv prepoznali mladi iz lokalnega okolja, saj se zaveda, da butičnost gradijo predvsem zaposleni, ki storitev dvignejo na višji nivo.

»Pira Hotel predstavlja ključni del ponudbe, ki ga destinaciji Zeleni kras primanjkuje, ko nagovarja segment gostov, ki iščejo visoko raven storitev, odlično kulinariko, udobje in sproščanje«, je ob dogodku povedal vodja RDO Postojnska jama- Zeleni kras Dejan Iskra.

Fotografije: Neja Kalan