Dnevi slovenskega turizma 2021 v Postojni

12.10.2021

V Postojni bodo letos potekali Dnevi slovenskega turizma, en izmed največjih dogodkov, namenjen povezovanju deležnikov na področju turizma.

Na letošnji izvedbi dogodka bo sodelovala tudi destinacija Zeleni kras, ki se bo skupaj z Visit Postojna predstavila na skupni promocijski stojnici. Pri tem bo glavni poudarek na predstavitvi novosti, ki jih ima destinacija na področju digitalizacije dediščine ter novih doživetij. Obiskovalci si bodo lahko ogledali hologram s 3D modeli grajskih stavb (grad Prem, dvorec Ravne, Mali grad – Ravbarjev stolp Planina) ter 3D model Rešeta – Cerkniškega jezera, kjer voda ponika v globine podzemlja. Na hologramu si bo možno ogledati tudi življenjskih krog kačjega pastirja – predstavnika živalskega sveta na Cerkniškem jezeru. Poleg holograma bodo obiskovalci lahko izkusili tudi jahanje konj z uporabo VR očala. 360° posnetki jahanja konj so nastali v sklopu projekta Biti na konju in prikazujejo izjemne naravne lokacije na Zelenem krasu.

Ravb

V okviru hibridnih Dnevov slovenskega turizma 2021 se bodo v dveh dneh zvrstili številni pomembni dogodki: Plenarni dan DST s podelitvijo najvišjih priznanj v turizmu, Moja dežela lepa in gostoljubna s podelitvijo priznanj in 68. Gostinsko turistični zbor v organizaciji Turistično gostinske zbornice Slovenije, v okviru katerega se bodo odvila strokovna tekmovanja, namenjena turističnim družbam in strokovnim šolam, ob podelitvi najvišjih priznanj pa bodo potekale tudi delavnice z zanimivo vsebino.

Rešeto

Na plenarnem dnevu DST 2021 bo na osnovi evalvacije zadnjega strateškega obdobja slovenskega turizma, močno zaznamovanega s pandemijo, in na osnovi novih razmer in trendov, diskusija o preživetju, okrevanju in prihodnosti turizma, o trajnostni in digitalni transformaciji ter o novih poslovnih modelih, vrednotah in novih merilih uspešnosti v turizmu.