PREDSTAVITEV BLAGODEJNIH UČINKOV BRINJEVEGA OLJA V BOLNIŠNICI ZA ŽENSKE BOLEZNI IN PORODNIŠTVO V POSTOJNI

22.04.2022

Denis Iskra je v okviru projekta Eko krožna degustacijska pot treh občin v Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna izvedel predstavitev zdravilnih učinkov brinjevega olja.  

Blagodejni učinki brinjevega olja, kot tudi njegova uporaba, so izjemni. Brinjevo olje se uporablja za preprečevanje vnetnih obolenj pljuč in grla, pri bolečinah v ušesih, pri prehladu in dihalnih težavah. Spodbuja prekrvavitev, ker prodira globoko v kožo, uporablja se ga tudi za lajšanje želodčnih krčev in prebavnih težav (masaža z brinjevim oljem po trebuhu). Zelo pomaga pri revmatizmu, putiki, vnetjih sklepov, pri bolečinah v križu (z oljem se namaže boleča mesta). Pri utrujenih mišicah, oteklinah ter udarninah, se z brinjevim oljem pospešuje okrevanje. Uporablja se ga za razkužitev črevesja ter proti glistam (zaužije se nekaj kapljic olja, lahko na kocki sladkorja).»

 

O vsestranski uporabi brinjevega olja so se prepričale tako mlade mamice, kot tudi bodoče mamice in osebje Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo.