Objavljen je 2. razpis za vključitev v projekt PONI Primorsko-notranjske regije

22.03.2024

Projekt “PONI Primorsko-notranjska” je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na RRA Zeleni kras, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Primorsko-notranjski regiji, ter da so na dan pričetka vključitve osebe z nami zmožne podpisati pogodbo o zaposlitvi.  Prijava poteka preko javnega poziva, objavljenega na naši spletni straniRazpis je odprt vse do 22.4 2024.

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). V projekt PONI Primorsko-notranjska bo do leta 2029 vključenih 106 potencialnih udeležencev, pričakuje pa se 30 % realizacija projekta oziroma registracija 32 novih poslovnih subjektov najkasneje v obdobju 1 leta po zaključku usposabljanja.

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.