Innoxenia cafe Pivka

06.03.2019

Na dogodku Innoxenia cafe v občini Pivka smo pripravili skupno V kavarni Innoxenia v občini Pivka smo pripravili skupno predstavitev s turizmom Pivka (Park vojaške zgodovine Pivka). Glavna tema dogodka je bil nadaljnji razvoj turizma v podeželskem okolju in izkoriščanje najboljših praks v okolici.

Eden najboljših turističnih proizvodov na tem področju je muzejski park, posvečen vojaški zgodovini regije. Gre za moderno in interaktivno predstavitev, kako je strateški pomen dežele igral pomembno vlogo v vsakdanjem življenju domačinov in vseh vpletenih. Turistični ponudniki so zadovoljni z dosedanjim razvojem in v tem pogledu spodbujajo več vsebin.

Prav tako razvijajo svojo lastno brezplačno ponudbo (prenočišča, lokalni vodiči, storitve hrane in pijače, ki jih potrebuje in pričakuje turist).

Dejan Iskra in Borut Dubrovič sta predstavila aktivnosti v zvezi s projektom InnoXenia in slovenskimi zelenimi destinacijami, moderatorka Marjana Grčman pa je predstavila najboljše prakse iz Slovenije in Evrope ter se osredotočila tudi na nagrade Snovalec in Sejalec (ki jih organizira slovenska turistična organizacija) za izjemne ideje o razvoju turizma.