Novosti na področju promocije destinacije Zeleni kras

29.05.2020

Novosti na področju promocije destinacije Zeleni kras

 

Pozdravljeni,

 

Na nivoju destinacije Zeleni kras smo v preteklem tednu pričeli s spletno promocijo preko FB in Google oglaševanja na slovenskem trgu. Pri temu nagovarjamo domače turiste k obisku regije, naših turističnih znamenitosti in obisku gostiln in restavracij. Promocija poteka v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo – kampanja »Moja Slovenija«, kjer bomo izpostavili naše najboljše turistične bisere. V juniju 2020 bodo promocijske kampanje usmerjene v sledeče skupine slovenskih obiskovalcev:

  • Družine, ki iščejo ideje za vikend izlete
  • Kolesarji, ki iščejo ideje za nove poti (kampanja se bo pričela predvidoma 5. junija, ko bomo dobili nove natisnjene kolesarske zemljevide, ki ji bomo promocijsko delili v nagradnih igrah). Destinacijo bomo predstavili tudi kot zanimivo izhodišče za večdnevne kolesarske ture po naših krajih z vključenimi nočitvami).
  • Avtodomi (obiski turističnih znamenitosti in usmeritve na PZA in kampe
  • Aktivno v naravi (pohodništvo, kanu in kolo)

Promocija poteka preko spletne strani www.zelenikras.si, kjer je objavljena vsebina v obliki:

  • blog opisov (predlogi za izlete, znamenitosti, kje jesti dobro hrano, kaj si ogledati z lokalnimi vodniki, kje so najboljši kotički za fotografijo, varna in zelena destinacija Slovenia Green...)
  • predlogov za izlete,
  • zaključenih turističnih ponudb.

Mojaslovenija_Lokalni vodniki Snežnik UNESCO_IGFB

V poletnih mesecih bomo nadaljevali s promocijo na slovenskem trgu in jo razširili tudi na sosednje trge. Tu se bomo osredotočili na trge, s katerimi bomo imeli odprte meje, da bo prehajanje turistov možno.

Vsi turistični ponudniki imate možnost, da vašo ponudbo brezplačno predstavite na spletnem mestu. Prosim vas, da mi posredujete vaše opise in ponudbo ter fotografije. V kolikor fotografij nimate jih lahko brezplačno naredimo pri nas. Za več informacij smo dosegljivi na info@zelenikras.si ali tel. številko 041 941 509.

Poseben poudarek promocije bo namenjen tudi promociji namestitev v destinaciji. Tu se bomo navezali na napovedane turistične bone, ki jih je vlada predvidela v tretjem svežnju pomoči gospodarstvu po korona krizi. V tem trenutku so boni še nepotrjeni, njihova uporaba pa je še nedorečena in naj bi se pričela v juliju 2020. Vseeno vse ponudnike nastanitev v naši destinaciji naprošam, da cen nastanitev zaradi tega ne dvigujejo (kot lahko beremo v medijih zadnje dni), saj bomo s korektnim odnosom do potencialnih obiskovalcev lahko komunicirali našo turistično ponudbo na bolj kvaliteten način.