POZIV ZA VKLJUČITEV V PODJETNIŠKO ŠOLO START-TOURISM-UP

20.01.2021

POZIV ZA VKLJUČITEV V PODJETNIŠKO ŠOLO START-TOURISM-UP


Priprava in izvedba podpornih storitev pri zagonu, razvoju in rasti inovativnih podjetij na področju turizma in z njim povezanih dejavnosti

Podjetniška sola je odlična priložnost tako za potencialne podjetnike kot mlada podjetja, da s pomočjo mentorjev oblikujejo korake pri pripravi, razvoju ter izvedbi podjetniške ideje. Na delavnicah bodo udeleženci pridobili ključna strokovna in praktična znanja na področju podjetništva, vendar bodo delavnice prilagojene vsebinam, ki so za turizem še posebej relevantne.
Udeleženci, ki se bodo udeležili vseh modulov in bodo uspešno opravili podjetniško šolo, bodo pridobili možnost za inkubacijo t. j. za koriščenje individualne strokovne podpore (svetovanje, mentoriranje, ekspertne storitve), pri razvoju ideje/izdelka/storitve ter vključitev v podjetniško skupnost PIP. Vse navedene aktivnosti so za udeležence brezplačne.


Vabljeni k vključitvi!

PROGRAM IN VABILO PDF


PROGRAM:


1. PRILOŽNOSTI V TURIZMU

DATUM: 17.2. in 24.2. 2021

 

- PRILOŽNOSTI V TURIZMU (TURIZEM NA PODEŽELJU, KOLESARSKI TURIZEM, POHODNIŠTVO, KULINARIKA…) 

V sklopu predavanja boste pregledali katere priložnosti so aktualne v svetu turizma, kaj predpisujejo strategije kam nas bodo usmerjali trendi v turizmu v prihodnje....

- TURIZEM DANES IN JUTRI OZ. ALI JE VSAKA PODJETNIŠKA IDEJA POSLOVNA PRILOŽNOST?

Na delavnici bomo spoznali poslovne priložnosti za start-upe v turizmu. Kakšni so trendi in smernice poslovnih modelov turističnih start-upov (na področju digitalizacije, trajnostnega in počasnega turizma, družbenega in odgovornega turizma; lokalno vs globalno; podporna infrastruktura in storitve vs destinacije in turistični produkti). Sledil bo uvod v design thinking, kot način vrednotenja poslovnih idej. Pozornost bomo posvetili načinom oblikovanja rešitev, design raziskovanju, personam, uporabniškim potem in uporabniški izkušnji - brez domnev.

2. PRAVNI VIDIKI IN CERTIFIKATI

DATUM: 3.3. in 10.3. 2021

- REGISTRACIJE ZA S.P. v TURIZMU (osnovne registracije, RNO).

Ob registraciji podjetja je potrebno na AJPESU registrirati tudi dejavnost oziroma dejavnosti podjetja. Kako to naredimo in kaj vse potrebujemo bodo predstavili na predavanju.

- CERTIFIKATI V TURIZMU (KAJ POMENIJO IN KAKO JIH PRIDOBIMO)

Mednarodno uveljavljeni okoljski certifikati za turistične kapacitete so v pomoč hotelom, hostlom in drugim nastanitvenim obratom ter restavracijam pri dokazovanju in usmerjanju svojih pozitivnih okoljskih in trajnostnih praks. Nemalokdaj so tudi sestavni del javnih razpisov za nepovratna sredstva, saj so zaželjena smer trajnostnega razvoja v turizmu. Kaj pomenijo in kako jih pridobilmo bodo predstavili predavatelji na dogodku.

3. POSLOVNA IDEJA IN POSLOVNO MODELIRANJE

DATUM: 17.3., 24.3.2021

- PREPOZNAVANJE POSLOVNIH PRILOŽNOSTI, RAZISKAVA TRGA IN TESTIRANJE IZDELKA ali STORITVE NA TRGU

Delavnica/usposabljanje je namenjena/o oblikovanju novih ali izboljšanju obstoječih storitev ali produktov preko razumevanja znanih in neznanih potreb uporabnikov in njihovih točk snidenja za oblikovanje dodane vrednosti in poslovnega modela. V prvem delu se bomo osredotočili na razumevanje uporabnikov in nakupnih odločevalcev ter pripravili zasnovo za raziskavo trga, uporabnikov in točk snidenja

- TESTIRANJE IZDELKA ali STORITVE NA TRGU in OBLIKOVANJE POSLOVNEGA MODELA

V drugem delu bomo oblikovali uporabniške zemljevide, prototipe in poslovni model. Nadaljevanje dela doma, za dokončno oblikovanje storitve/izdelka in poslovnega modela.

4. MARKETING IN KOMUNICIRANJE

DATUM: 7.4., 14.4. in 21.4.2021

- KREIRANJE BLAGOVNE ZNAMKE IN STORYTELLING

Vsi vemo, da zgodbe prodajajo. Kako pa je potrebno zasnovati uspešno zgodbo za marketing in prodajo? Ustvarjanje in prodajanje skozi pripoved je razširjena in izjemno učinkovita marketinška taktika. Na predavanju boste lahko skozi marketinške tehnike svoje osvojeno znanje implementirali na svoje poslovne ideje.

- DIGITALIZACIJA V TURIZMU

Generacija turistov, ki bo potovala v naslednjih desetih letih, bo imela popolnoma drugačna pričakovanja in zahteve kot sedanji turisti. Kaj pričakovati in kako se na to pripraviti bo predstavljeno na predavanju.

- DIGITALNI MARKETING

Že samo prisotnost na spletu in spletno mesto bo naredilo vaše podjetje bolj zaupanja vredno. Digitalni marketing lastnikom malih podjetij omogoča, da se hitreje, neposredno povežejo s svojimi potrošniki, hitreje prilagodijo. V času novega corona virusa je digitalni marketing postal nuja za vsa podjetja, če želite na dolgi rok preživeti in biti uspešni!

5. FINANCE

DATUM: 5.5. IN 12.5.2021

- PAMETNO NAČRTOVANJE FINANC in OBLIKOVANJE FINANČNEGA NAČRTA

Na dogodku bomo dobro spoznali razliko med stroški in dohodki, kaj opredeljuje lastno ceno izdelka/storitve in kako jo izračunamo. Kako določimo primerno prodajno ceno ter na dolgi rok ustvarimo dodano vrednost. Kaj pomeni finančni in kaj denarni tok. Kako zagotoviti primerno likvidnost, kako je z zadolževanjem (na kaj biti pozoren pri najemanju kreditov).

- FINANČNE SPODBUDE ZA TURIZEM

Finančne spodbude omogočajo podjetnikom in start-upom možnost razvoja poslovnih idej in razvoja same dejavnosti. Na dogodku bomo izvedeli katere finančne spodbude za turizem poznamo in katere so primerne za naše poslovne ideje.

6. PRODAJA

DATUM: 26. IN 27.5.2021

- KORAKI DO SKLENITVE PRODAJE

Spoznavali bomo ključe za uspešno prodajo, kako se predstavljamo, kako se obnašamo na trgu, kaj vse je potrebno, da je prodaja uspešna. Modul je vezan na prodajo produktov in storitev.


VSE O PODJETNIŠKI ŠOLI:


• Prijava na poziv najkasneje do 10.2.2021, na prijavnem obrazcu s predstavitvijo poslovne ideje, ki je objavljen na spletni strani Podjetniškega inkubatorja Perspektiva: https://www.inkubator-pespektiva.si
• Prijavo je mogoče poslati s priporočeno pošto na naslov: Podjetniški inkubator Perspektiva, Veliki Otok 44 b, 6230 Postojna oz. jo oddati osebno v upravi Podjetniškega inkubatorja, na zgornjem naslovu, najkasneje do 10.2.2021 do 15.00 ure. 10.2.2021 obvestilo o izboru prijavljenih.
Izvedba podjetniške šole:
• Pet delavnic, v času od 17. februarja do 16. junija 2021, 1x tedensko,
• Lokacija: Podjetniški inkubator Perspektiva, Veliki Otok 44 b, 6230 Postojna oz. v primeru slabe epidemiološke slike on-line preko ZOOM-a
• Podjetniška šola se izvaja v sodelovanju z Turizem Postojna, RRA Zeleni kras in SPOT točko Primorsko-notranjske regije.
Več informacij:
Ana Širca, mag. tur.; 031 257 222, www.inkubator-perspektiva.si; ana.sirca@inkubator-perspektiva.si