Spletna predavanja za turistične vodnike

15.11.2021

Dragi turistični vodniki!

Zavedamo se, da vodniki igrate ključno vlogo pri ustvarjanju celotne izkušnje obiskovalcev naše zelene Slovenije. Podajate jim bogate informacije o destinacijah in jim svetujete pri izbiri storitev ter tako močno vplivate na to, kako trajnosten bo njihov obisk Slovenije.

Na izobraževanju boste poleg splošnih načel trajnostnega turizma in trajnostnega vodenja spoznali Zeleno shemo slovenskega turizma in nekaj dobrih primerov prakse iz posamezne makro destinacije.

Predvideni program posameznega predavanja:

  • Na kratko o trajnostnem turizmu (definicija, filozofija, trendi).
  • Zelena shema slovenskega turizma (kako in zakaj je nastala, kategorije znotraj sheme, znamka Slovenia Green, stanje v posamezni makro destinaciji).
  • Izbrane dobre prakse in novosti na področju trajnostnega turizma v posamezni makro destinaciji.
  • Trajnostno turistično vodenje in zeleni napotki za turistične vodnike.
  • Čas za razpravo.

Predavanja bodo potekala prek zooma, vsakokrat od 16. do 18. ure.

Vsak od spodnjih terminov je primarno namenjen vodnikom, ki delujete v posamezni makro destinaciji, vendar se lahko predavanj udeležite v katerem koli terminu.

Na izbrano predavanje se prijavite s klikom na klikni tukaj v stolpcu prijavnica. Povezavo na zoom boste avtomatsko prejeli na e-naslov, ki ga boste vnesli v prijavni obrazec.

PDF VABILO

Vabilo za turistične vodnike 2021 (002)_Page_2


Dodatne informacije dobite na e-naslovu tina@goodplace.si.


Izobraževanja organizira Zavod Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace ob finančni podpori Slovenske turistične organizacije v sklopu Akademije za trženje v turizmu.