Vlada Republike Slovenije je na obisku v naši regiji

10.02.2022

Danes in jutri (10. in 11. februar) bodo člani vlade RS na obisku v primorsko-notranjski regiji. Jutri, v petek, se bodo sestali na jutranjem delovnem posvetu, ki se bo pričel na občini Cerknica, obisk pa bodo sklenili zvečer na javni tribuni o razvoju primorsko-notranjske regije v Krpanovem domu v Pivki. Zaradi odsotnosti predsednika vlade Janeza Janše bo oba osrednja dogodka vodil podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin.

V okviru obiska bodo potekali ločeni programi ministrov in drugih predstavnikov posameznih resorjev, ki bodo obiskali številna podjetja, zavode, občine, društva, kmetije in druge deležnike v regiji. Tako bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek danes obiskal podjetja Izoterm Plama d.o.o., Plama Pur d.o.o., Termoplasti Plama d.o.o. in Plama G.E.O. d.o.o. ter se seznanil z načrti nadgradnje industrijske cone Bač. Jutri bo Počivalšek obiskal poslovno cono Javor v Pivki, kjer se bo srečal z investitorjem podjetjem Tourne Mobil d.o.o., popoldne pa se bo udeležil omizja s podjetniki iz regije na GZS Regionalni zbornici Postojna.

Več ministrov in državnih sekretarjev bo obiskalo Park vojaške zgodovine v Pivki, obisk predstavnikov posameznih resorjev pa pričakujejo tudi v Notranjskem muzeju Postojna, Notranjskem regijskem parku, na gradu Prem, v centru Dina v Pivki, na Inštitutu za raziskovanje krasa ZRC SAZU v Postojni, v Porodnišnici Postojna, Zdravstvenem domu Postojna, v domovih starejših občanov Ilirska Bistrica in Postojna, VDC Postojna- enota Cerknica, PIP Postojna in drugih ustanovah.

Med podjetji  so v vladnem programu obiska še Hidravlik servis, EBM PAPST, POBLES, Pivka Delamaris in LINGVA.

Državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Anton Harej se bo danes seznanil z delom in projekti LAS Notranjska in LAS med Snežnikom in Nanosom. Delovno kosilo z župani občin Primorsko-notranjske regije bo jutri potekalo na Kmečkem turizmu Janezinovi v Ratečevem brdu.

Na vladnem spletnem mestu je objavljen celotni program regijskega obiska, prav tako pa tudi kratka brošura o izzivih in priložnostih v regiji. Morebitne spremembe ali dopolnitve programa obiska bodo objavljene na istem mestu.

Brošura: https://www.gov.si/assets/vlada/Razno/REGIJA-compressed.pdf