Arhiv novic

05.03.2024 Objavljena javna razpisa za obnovo kmetijskih gospodarstev po naravni nesreči poplavah avgusta 2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo dva javna razpisa iz naslova Programa razvoja podeželja RS 2014–2020 v skupni višini 14 milijonov evrov za naložbe v obnovo kmetijskih gospodarstev po naravni nesreči – poplavah avgusta 2023.

21.02.2024 Akademija RRA: Povezovanje regionalnega razvoja in upravljanja destinacije

Na Akademiji RRA, ki jo je 20. februarja v Muzeju pivških presihajočih jezer organiziral RRA GIZ, so udeleženci spoznali model upravljanja turistične destinacije Zeleni kras, vključno s prednostmi in izzivi. Udeleženci so ugotovili, da se velika večina sooča s podobnimi izzivi na področju upravljanja turističnih destinacij, med katerimi so najpogostejše težave s financiranjem, kadri ter pomanjkanjem kontinuitete dela s turističnimi ponudniki. Akademija je začrtala tudi nadaljnjo pot in tako predstavlja pomemben mejnik za regionalni razvoj in promocijo turizma destinacije.

18.02.2024 ROMAN FERENČAK O ORHIDEJAH, GEOTERMALNI ENERGIJI IN ŠE O ČEM

Postojnska gospodarska zbornica ne počiva. Naslednji v nizu gospodarskih forumov tokrat ne bo potekal v živo, ampak samo na spletu, na plaformi Zoom. Vabljeni k spremljanju intervjuja z Romanom Ferenčakom, direktorjem podjetja Ocean Orchids iz pomurskega Dobrovnika. Z njim se bo 3. marca ob 10. uri pogovarjala Marjana Grčman.