Osnovni vizualni elementi

Logotip

Logotip pokrajine je najosnovnejša stalnica celostne grafične podobe. Njegova osnovna pojavnost je kombinacija zaščitnega znaka in simbola. Logotip Zeleni kras vsebuje dve primarni barvi, modro in zeleno, ki sta predpisani. Simbol Zeleni kras je slikovne oblike. Razlaga znaka, pravila uporabe različic zaščitnega znaka, barvna shema, dovoljene podlage,  velikosti in črkovne skupine ter uporaba tujih različic so predpisani v Priročniku celostne grafične podobe znamke Zeleni kras.

Logotip izraža dva vidika imena Zeleni kras. Zelena barva je simbol narave, medtem ko je modra simbol modrosti in posredno razvoja. 'Zeleni' oziroma notranjski del prikazujemo z zgornjo linijo, 'kras' pa ponazarjamo preko motiva vode, ki oblikuje apnenec in tako predstavlja razgibanost geoloških značilnosti in ustvarjanje kraških pojavov. Ker je voda izoblikovala značilni svet pod površjem, je modra barva umeščena pod zeleni del. Logotip je zasnovan tako, da nakazuje preplet notranjskega in kraškega sveta. Logotip poleg tega delno ohranja element neskončnosti kot vzdržljivosti in velikega potenciala trajnostnega razvoja, za katerega se je odločila regija.

logo_Zelenikras

Slogan

Slogan ZaMisel prihodnosti sporoča usmeritev v prihodnost, usmeritev v razvoj in inovacije. Zeleni kras spodbuja misli, usmerjene v prihodnost, Zeleni kras je ZaMisel prihodnosti.

Slogan dobro izraža znamko, saj kaže na trajnostni razvoj in poudarja tudi pomembnost znanja, ki predstavlja eno od ključnih usmeritev in prednosti regije. Hkrati slogan poudarja, da je projekt Zelenega krasa ideja, ki je usmerjena v prihodnost in dolgoročno ustvarjanje višje kakovosti bivanja v regiji.

Slogan se sicer vedno uporablja v povezavi z znamko, vendar je vizualno samostojen.

 

Dokumenti