Podjetno nad izzive - PONI Primorsko-notranjska

03.09.2020

RRA Zeleni kras je s strani Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prejela odločitev o finančni podpori za projekta »Podjetno nad izzive v Primorsko–notranjski razvojni regiji«. Za projekt  bo Evropski sklad za regionalni razvoj (ESSR) prispeval sredstva v višini 554.320 evrov. Gre za enega iz med devetih projektov v okviru celovitega projekta »Podjetno nad izzive«, ki se bo izvajal na področju celotne Slovenije.

PROJEKT PODJETNO NAD IZZIVE – »PONI Primorsko-notranjska«

Projekt Podjetno nad izzive (PONI Primorsko-notranjska) je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni 4 mesečni program, ki vključuje podjetniška usposabljanja, mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihove poslovne ideje. 

Projekt bo potekal med leti 2021 – 2022, vanj bo vključenih 52 udeležencev v Primorsko-notranjski regiji.

Vključijo se lahko osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Primorsko-notranjski regiji, ter da so na dan pričetka vključitve osebe z nami zmožne podpisati pogodbo o zaposlitvi. Udeleženci so namreč za čas projekta redno zaposleni na RRA Zeleni kras.

Cilj projekta so novoustanovljeni poslovni subjekti (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov).

Javni razpis za prijavo v projekt bo objavljen predvidoma v novembru 2020.

Za dodatne informacije smo vam na voljo:

  • Marinka Petrc, namestnica direktorja in notranja mentorica; marinka@rra-zk.si; tel. št. 05 721 22 33
  • Živa Ložar, vodja projektov in notranja mentorica; ziva@rra-zk.si; tel. št. 05 721 22 40