Likovna delavnica Kraljestvo risa na gradu Snežnik

07.07.2021

Vljudno vabljeni na likovno delavnico slikanja v naravi pod vodstvom mentorice Karmen Bajec, mag. akademske slikarke z naslovom  KRALJESTVO RISA. Likovna delavnica bo potekala v soboto, 24. julija 2021, v parku gradu Snežnik in bo del že devetega tradicionalnega mednarodnega festivala Floating Castle - Plavajoči grad, ki se bo odvijal od 22. do 25. julija. Plavajoči grad bo v treh dneh združil okoli 100 glasbenih skupin in drugih ustvarjalcev s celega sveta. 

 

Na tej čarobni lokaciji ob gradu Snežnik v Loški dolini bomo raziskovali in ustvarjali na temo divjega sveta gozdnih živali, še posebej risa. Likovna delavnica bo potekala v sodelovanju s projektom LIFE Lynx, v katerem z doseljevanjem risov rešujejo dinarsko populacijo pred ponovnim izumrtjem. Delavnica je delno sofinancirana s strani LIFE Lynx.

Osrednji tehniki bosta svinčnik in akril ali olje, s katerima bomo zasnovali in gradili slike na tematiko risa ali po lastni zasnovi. V objemu narave bomo spoznavali odnose med prostorom in obliko, konstruiranje živalske figure, karakter nanosa barv ter barvno perspektivo krajine.

Ob koncu dneva bomo zbran študijski material opremili za razstavo pred gradom Snežnik, ki bo sovpadala z mednarodnim festivalom Plavajoči grad in tako s tematikami vezanimi na ohranjanje risa, nagovorili tudi širšo javnost. Na delavnico vabljeni tako začetniki kot izkušeni likovniki.

 

CENA IN PRIJAVE

Cena na udeleženca je 75,00 EUR.

Podrobnosti