Podjetno Nad Izzive - PONI bo ponovno zaživel

18.09.2023

PONI je program podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih zaposlitve na regionalnih razvojnih agencijah s pomočjo usposabljanj in mentoriranja razvijejo ter realizirajo svojo podjetniško idejo. Namen projekta PONI je podjetniško usposabljanje potencialnih podjetnikov v regiji, s tem pa spodbujanje podjetništva.

Mentorji in vodje projekta PONI, regionalne razvojne agencije iz celotne Slovenije ter predstavniki ministrstev smo v petek, 15.9.2023 na sejmu MOS Celje predstavili rezultate zaključenega programa PONI v minulem 5 letnem obdobju (2019-2023) ter razpravljali o prihajajočem programu PONI 2024-2029, ki se bo v Primorsko-notranjski regiji začel izvajati januarja prihodnje leto.  

V okviru vseslovenskega projekta PONI smo uspešno pomagali na poslovno pot kar 249 podjetjem in podjetnikom. V Primorsko-notranjski regiji smo uspešno izobrazili 52 potencialnih podjetnikov, 20 udeležencev je registriralo svoje podjetje. Uspešnost programa je bila 38 %.

Na RRA Zeleni kras bomo predvidoma v mesecu oktobru 2023 objavili prvi javni razpis za vključitev v program PONI. Vse nadaljnje aktivnosti vezane na prestavitev razpisa in programa PONI spremljajte na socialnemu omrežju FB in spletni strani www.rra-zk.si.

Vabljeni, da se nam pridružite in skupaj z nami pišete uspešne podjetniške zgodbe.